• Sportspreekuur

Sportspreekuur Orthopedie Nijmegen

Een snelle beoordeling van uw sportblessure?

Sportblessure opgelopen in het weekend? Daar wilt u zo snel mogelijk van af! Daarom kunt u op maandag snel en simpel terecht bij het sportspreekuur van Orthopedie Nijmegen. Dit geldt niet alleen voor topsporters maar voor alle (amateur)sporters!

Pijn aan enkel, knie of schouder

Sporten is gezond. Maar soms gaat er iets mis op het veld of in de zaal. Blessures aan enkels, knieën, schouders: je kunt het bijna niet voorkomen. Vaak is het lastig om direct vast te stellen hoe ernstig de sportblessure is. Ook voor de verzorger of fysiotherapeut van de club en voor de huisarts is het moeilijk de ernst van een sportblessure in te schatten. Dat kan reden zijn om u door te verwijzen naar orthopedie Nijmegen.

Sportblessure

Heeft u vragen, neem dan telefonisch contact met ons op!

Elleboogletsel

Hoe kom ik op het spreekuur?

Na een verwijzing van de huisarts kunt u op maandagmiddag direct bij ons terecht op het sportspreekuur. Er is geen wachtlijst. We vragen u wel om eerst even te bellen met de poli (024-365 82 65) om een tijd af te spreken. Het team van orthopedie Nijmegen doet er alles aan om u snel én verantwoord van uw blessure af te helpen en weer ‘speelklaar’ te krijgen. Een ervaren orthopeed en/of sportarts doet onderzoek en geeft u de behandeling die het beste bij u past.

Wat gebeurt er tijdens het spreekuur?

Zodra u zich meldt met een sportblessure kijken een orthopeed en meestal een sportarts naar de oorzaak van de klachten. We horen graag wat er precies is gebeurd en onderzoeken de blessure. Zo nodig wordt er röntgenonderzoek gedaan.
Als de oorzaak duidelijk is, stellen we gelijk een passende behandeling voor. Misschien is een pijnstiller en rust voldoende. Soms is verdere behandeling van de sportblessure nodig. We informeren u dan zorgvuldig over de behandelmogelijkheden. Waar mogelijk gaat de behandeling nog dezelfde dag van start.

Wie behandelt uw sportblessure?

U wordt tijdens het sportspreekuur onderzocht en behandeld door de orthopedisch chirurgen Epyng Hu en Sander Koëter. Vaak is er ook een sportarts in opleiding bij. Onze orthopeden hebben veel ervaring met het onderzoeken en behandelen van sportblessures. Bekende namen als Lasse Schöne (Ajax, NEC en De Graafschap) en Gabor Babos (NEC, Hongaars international) hielpen zij van ernstige sportblessures af. Maar de grote meerderheid van voetballers en andere sporters in de spreekkamer zijn de (top)amateurs. Die zijn wekelijks op het veld te vinden en verdienen dezelfde topzorg als topsporters. De orthopeed werkt nauw samen met de sportartsen, fysiotherapeuten, radiologen, revalidatieartsen en huisartsen. Dat draagt bij aan een goed en snel herstel.