Heupklachten

Last van heupklachten?

Veel mensen van jong tot oud hebben last van heupklachten. Vaak zijn de klachten geleidelijk ontstaan en wordt de patiënt door de huisarts doorverwezen naar onze polikliniek voor verder onderzoek. Het kan natuurlijk ook altijd voorkomen dat heupklachten acuut ontstaan. Bij bijvoorbeeld een val en het breken van de heup. In dat geval gaat de patiënt direct naar de spoedeisende hulp.

Klachten kunnen variëren van heuppijn, liespijn met uitstraling naar het bovenbeen of krachtsverlies. Soms is het niet meteen duidelijk wat de oorzaak precies is van de heupklachten. Op onze polikliniek zullen we u onderzoeken maar soms is er nog aanvullend onderzoek in de vorm van een röntgenfoto of ander beeldvormend onderzoek nodig.

Het heupgewricht

Er bestaan verschillende soorten gewrichten en daar is het kogelgewricht er één van. Het heupgewricht is zo’n kogelgewricht. Dat wil zeggen dat het ene gewrichtsvlak de vorm van een kop heeft (de kogel) en het andere gewrichtsvlak heeft de vorm van een kom. De gewrichtskop past precies in de gewrichtskom en kan naar alle kanten te bewegen.

Het bekken wordt door de heup verbonden met het dijbeen. De kop van het heupgewricht bevindt zich namelijk in het bovenste gedeelte van het dijbeen en de gewrichtskom bevindt zich in het bekken. Met behulp van de spieren rondom het gewricht kan het het been in alle richtingen worden bewogen.

Orthopedie Nijmegen helpt u graag!

Onze deskundige artsen werken alleen met de nieuwste technieken. Mochten fysiotherapie, pijnstillers of andere hulpmiddelen er niet voor zorgen dat de pijn in uw heup weggaat, dan kunt u altijd bij ons langskomen. Wij bieden u  een persoonlijk traject van onderzoek en behandelingen aan dat aansluit bij uw wensen. Zo komen we samen tot een diagnose en behandelplan.

Behandeling heupklachten

Top 5 meest voorkomende heupklachten

Meest voorkomende heup problemen

Op de polikliniek zien we regelmatig de volgende heupproblemen:

Meest voorkomende behandelingen bij heupklachten:

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij heupklachten. Wij adviseren u een behandeling afhankelijk van de diagnose en de klachten die u heeft. Vaak wordt begonnen met een niet operatieve behandeling als bijvoorbeeld medicatie of oefentherapie. Indien dit onvoldoende effect heeft en er een operatieve behandeling mogelijk is, zullen we dit met u bespreken. De meest voorkomende behandelingen zijn:

Hulp nodig?

Heeft u vragen of wilt u een keertje langs komen? Twijfel dan niet en neem gerust contact met ons op! Onze heupspecialisten helpen u graag.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken

Hieronder vindt u alle informatie om contact met ons op te nemen.

Stuur ons een mailtje

Heeft u vragen die u graag per mail beantwoord wilt zien. Stuur eenvoudig een email.