Knieklachten

Last van knieklachten

Het kniegewricht is een kwetsbare plek. Zo kunnen er knieklachten uit het niets ontstaan, door een sportletsel of door een ongeluk. Voor knieklachten kunt u altijd bij ons terecht. De meeste knieproblemen zijn vaak goed te behandelen. Soms zijn fysiotherapie, pijnstillers en een wandelstok al voldoende om de knieklachten te verminderen. Mocht dat niet het geval zijn, dan komt u al snel bij orthopedie uit.

Bij orthopedie Nijmegen helpen de ervaren kniespecialisten u met een behandeling die het beste bij u past!

De knie

De knie bestaat uit drie botdelen: het onderbeen, de knieschijf en het bovenbeen. Om die botdelen heen, ligt een gewrichtskapsel. Buiten dit gewrichtskapsel liggen twee banden, die voor stabiliteit zorgen aan de zijkant van de knie. Hierdoor kan de knie niet naar links of rechts verschuiven. Daarnaast voorkomen kruisbanden ervoor dat er een verkeerde draaibeweging plaatsvindt tussen boven- en onderbeen. In de knie bevinden zich ook twee maanvormige schijfjes van zacht kraakbeen. Dit worden de meniscus genoemd die zijn te vinden tussen het boven- en onderbeen. Deze vangen schokken van de knie op en zorgen ervoor dat het boven- en onderbeen, ongeacht de stand, goed op elkaar passen. Ieder botdeel is tevens afzonderlijk bekleed met een extra laagje kraakbeen.

Orthopedie Nijmegen helpt u graag!

Wij hebben deskundige artsen in huis die, uiteraard, alleen werken met de nieuwste technieken. Mochten fysiotherapie, pijnstillers of andere hulpmiddelen er niet voor zorgen dat de pijn in uw knie weggaat? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen u door een persoonlijk traject van onderzoek en behandelingen, dat aansluit bij uw wensen. Samen met u bekijken we welke behandeling het best bij u past, dit kan een niet operatieve behandeling of operatieve behandeling zijn.

Knieklachten | Orthopedie Nijmegen

Meest voorkomende problemen in de knie

Op onze polikliniek orthopedie zien we de volgende knieproblemen veel terug:

Meest voorkomende behandelingen bij knieklachten:

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij knieklachten. Wij adviseren u een behandeling afhankelijk van de diagnose en de klachten die u heeft. Vaak wordt begonnen met een niet operatieve behandeling als bijvoorbeeld medicatie of oefentherapie. Indien dit onvoldoende effect heeft en er een operatieve behandeling mogelijk is, zullen we dit met u bespreken. De meest voorkomende behandelingen zijn:

Hulp nodig?

Heeft u vragen of wilt u een keertje langs komen? Twijfel dan niet en neem gerust contact met ons op! Onze kniespecialisten helpen u graag.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken

Hieronder vindt u alle informatie om contact met ons op te nemen.

Stuur ons een mailtje

Heeft u vragen die u graag per mail beantwoord wilt zien. Stuur eenvoudig een email.