gewrichtsmuizen-knie

Wat zijn gewrichtsmuizen in de knie?

Wat zijn gewrichtsmuizen in de knie? Pijn in de knie kan verschillende oorzaken hebben. Mogelijk door een val, ongeluk of artrose voelt u pijn en/of kunt uw knie niet meer goed bewegen. Het is mogelijk dat u dan last heeft van gewrichtsmuizen in de knie. Dit zijn kleine stukjes bot of kraakbeen die afbreken in […]

gescheurde achillespees

Wat is een gescheurde achillespees en hoe wordt dat behandeld?

Wat is een gescheurde achillespees? Een achillespees is een belangrijke pees die de verbinding legt tussen de kuitspieren en het hielbeen. Vaak komt op deze pees grote krachten te staan en deze kan scheuren als u de pees flink belast. Een sprint trekken kan hierbij al voldoende zijn om de achillespees te scheuren. Het wil […]

pees en slijmbeursontsteking

Wat is een pees/slijmbeurs ontsteking in de schouder?

Wat is een pees/slijmbeurs ontsteking in de schouder? Een pees is een verbinding tussen een bot en spier. Hierbij wordt de activiteit van de spier als ware overgedragen naar het bot. Naast pezen vindt u slijmbeurzen. Dit zijn een soort kussentjes die ervoor zorgen dat er geen wrijving ontstaat en de krachten opgevangen worden. Als […]

gebroken schouder

Hoe wordt een gebroken schouder behandeld?

Hoe wordt een gebroken schouder behandeld? Schouderklachten zijn vervelend en beperken u vaak in uw bewegingsvrijheid. Zeker als het gaat om een gebroken schouder kan er hevige pijn ontstaan. Een gebroken schouder wordt veroorzaakt als er teveel kracht op komt te staan. De oorzaak van een gebroken schouder komt dan ook meestal door een val […]

sleutelbeen AC gewricht

Hoe wordt een sleutelbeen geopereerd?

Het gewricht aan het sleutelbeen, het AC-gewricht, kan beschadigd raken door artrose of val/ongeluk, maar er kan ook een overbelasting kan een chronische ontsteking van het slijmvlies ontstaan. Letsel aan het AC-gewricht kan vervelend aanvoelen. Bij het bewegen van uw arm stralen de pijnklachten uit uw sleutelbeen naar de nek en/of bovenarm en belemmerd daarmee ook uw bewegingsvrijheid.

schouderstabilisatie

Wat is een schouderstabilisatie en hoe wordt het behandeld?

Een stabilisatie van de schouder gebeurd als u last heeft van een instabiele schouder. Bij een instabiele schouder kunt u het gevoel hebben dat de schouder los zit bij het bewegen. Het is zelfs mogelijk dat de schouder uit de kom schiet als de arm boven schouderniveau komt, maar dat gebeurt vooral bij ongecontroleerd of onverwachte bewegingen.

Kraakbeenoperatie

Hoe wordt beschadigd kraakbeen geopereerd?

Heeft u last van kraakbeenletsel? Beschadigd kraakbeen of zelfs abnormaal kraakbeen leidt tot klachten bij bewegen. Vaak wordt die behandeld met fysiotherapie of zelfs met een injectie. Wilt dit geen oplossing bieden voor de klachten? Dan kan een operatie van het kraakbeen oplossing bieden.

Hoe verloopt een kijkoperatie aan de heup?

Een val, slijtage of verkeerde beweging kan heupklachten veroorzaken. Na een bezoek aan de huisarts kunt u doorverwezen worden naar het ziekenhuis. Na een onderzoek wordt er gekeken of er door middel van een kijkoperatie een behandeling plaats kan vinden.

knieprothese

Hoe wordt een knieprothese geplaatst?

Heeft u last van een versleten knie (artrose)? Dan kan er een kunstknie geadviseerd worden vanuit uw arts of verpleegkundig specialist. Tijdens de operatie van een knieprothese wordt het beschadigde kraakbeen vervangen door kunststof schijven en metalen delen. Door middel van een scharnier kan de knie weer natuurlijk en pijnloos bewegen.

Keuzehulpmiddel voorste kruisband

Keuzehulpmiddel behandeling gescheurde kruisband

Heeft u een letsel aan uw voorste kruisband? Dan heeft u waarschijnlijk al veel gelezen over de verschillende behandelmogelijkheden. De hoeveelheid aan informatie maakt het maken van een keuze niet bepaald makkelijk en dat snappen wij helemaal! Daarom helpen wij graag bij het maken van de juiste keuze voor een behandeling.