Elcke Karthaus

Verpleegkundig specialist
orthopedie: (fast track) totale heup- en kniechirurgie, voetchirurgie

In 2001 heb ik mijn VWO diploma behaald aan het Lindenholt College in Nijmegen. Vervolgens heb ik in Nijmegen mijn opleiding tot HBO verpleegkundige gevolgd. In 2004 ben ik met veel plezier begonnen met werken als verpleegkundige binnen het Radboud Universitair Medisch Centrum. Naarmate mijn ervaring als verpleegkundige groeide, kreeg ik behoefte aan meer uitdaging in mijn werk. De functie Verpleegkundig Specialist sloot helemaal bij mijn wensen aan.

In 2012 trad ik in dienst van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en begon ik met de opleiding tot Verpleegkundig Specialist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sinds 2014 werk ik als gediplomeerd Verpleegkundig Specialist op de afdeling Orthopedie. Op de polikliniek begeleid ik patiënten die een heup-/knievervanging of voorvoetchirurgie ondergaan. Op de verpleegafdeling draag ik samen met mijn collega Verpleegkundig Specialist en AIOS de verantwoordelijkheid voor het uitzetten van medisch beleid. Daarnaast heb ik als Verpleegkundig Specialist onder andere een rol in kwaliteitstrajecten, scholingen en onderzoek. De samenwerking met diverse disciplines en grote afwisseling in taken binnen deze functie spreekt mij enorm aan.

In mijn vrije tijd houd ik van de aanwezigheid van familie en vrienden, ik kook graag uitgebreid met en voor hen. Daarnaast ga ik graag in de buitenlucht hardlopen. Vorige jaar ben ik bevallen van een prachtige dochter, waar mijn vriend en ik elke dag weer van genieten.