Ervaren als een zeer kundige dokter, die kan luisteren en je geruststelt. Ik mocht hem twee keer bezoeken tot volle tevredenheid zowel op 11 als 17 augustus 2016

Justus Jansen

Orthopedisch chirurg-traumatoloog

Justus Jansen studeerde, na het gymnasium, geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Aansluitend heeft hij promotieonderzoek verricht in het Orthopedisch Laboratorium van het Erasmus MC naar het effect van belasting op metabolisme in botcellen.

Hij is opgeleid tot orthopedisch chirurg in het Erasmus MC, het IJsselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel en het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft.

Sinds 2012 is Justus Jansen als medisch specialist werkzaam in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Naast gewrichtsvervangende operaties van heup en knie, ligt zijn expertise bij de behandeling van botbreuken, hand/pols en voet/enkelproblemen.

Hij is bij diverse onderzoeksprojecten betrokken, bijvoorbeeld om de kwaliteit van zorg rondom een heup of knieprothese te optimaliseren, en het herstel en de patiënttevredenheid na voetoperaties te verbeteren. Verder is hij lid van het Concilium Orthopedicum, een landelijke denktank die de kwaliteit van de opleiding Orthopedie bewaakt en bevordert.

Hoewel er niets boven orthopedie gaat, houdt hij van hardlopen en is hij als het even kan op het water te vinden. Hij is getrouwd en woont met vrouw en zoon in het mooie Nijmegen.