kniespecialist

Mijn ervaringen met Dr. Koëter waren uitermate plezierig, heldere uitleg over het behandelplan zowel na de diagnose als na de operatie. In mijn perceptie zeer vakkundig en doortastend.

Sander Koëter

Orthopedisch chirurg

Sander bracht zijn jeugdjaren door in Groningen en Canada. Na het afronden van het Gymnasium in Haren is hij geneeskunde gaan studeren in Rotterdam aan de Erasmus Universiteit. Tijdens zijn studie heeft hij lang wedstrijd geroeid en werd hij gefascineerd door het bewegingsapparaat. De keuze voor de orthopedie werd voor hem nog duidelijker tijdens een orthopedie stage bij dr Bob Jackson in Amerika, na afloop van zijn doctoraal studie.

Sander is begonnen aan de opleiding tot orthopedische chirurg in de regio Nijmegen, de Heelkunde vooropleiding heeft hij gedaan in  Dordrecht. Tijdens zijn opleiding heeft hij gewerkt in het Radboud ziekenhuis, het Rijnstate en de Sint Maartenskliniek.

Zijn orthopedisch werk vind hij zo leuk omdat je samen  met patiënten komt tot een goede individuele behandeling.. Het opereren zelf is fascinerend omdat je met een kleinere of grotere verandering echt kan zorgen dat een gewricht weer beter functioneert. Zijn specifieke aandachtsgebied is de knie en dan met name het  voorste gedeelte hiervan, het patellofemorale gewricht. Hij krijgt verwijzingen van orthopedisch chirurgen uit heel Nederland en heeft veel onderzoek gedaan, opgezet en uitgevoerd. Momenteel begeleid hij als copromotor diverse arts assistenten met hun promotie onderzoek.

Zijn passie in het werk is het verbeteren van de zorg. Dit doet hij door het uitvoeren van klinisch en basaal onderzoek, maar ook door het opzetten van verbeter trajecten in de zorg.  Hij is betrokken bij de ontwikkeling van voorlichtingsbijeenkomsten en scholingen in binnen- en buitenland.

Sander wordt blij van een goed verhelderd gesprek op de poli of een succesvolle operatie, maar ook van andere dingen in het leven. Hij heeft een prachtig gezin met een leuke vrouw en drie kinderen.  Hij sport graag,  maar geniet ook een gezellig etentje met de familie of een net gemaaid grasveld.