Instabiliteit van de knieschijf

Dr. Tigchelaar was duidelijk en draaide nergens omheen Zowel in de afspraken voor en na de operatie als bij de operatie zelf was hij professioneel.

Siebren Tigchelaar

Orthopedisch chirurg-traumatoloog

In 1999 heeft Siebren Tigchelaar zijn gymnasium diploma gehaald aan het Titus Brandsma Lyceum in Oss. Vervolgens heeft hij in Nijmegen zijn opleiding tot arts gevolgd. In 2008 is hij begonnen met zijn specialisatie tot orthopedisch chirurg in Radboud Universitair Medisch Centrum en de Sint Maartenskliniek. Zijn aandachtsgebieden binnen de orthopedie zijn traumatologie, kinderorthopedie en letsels van de knie.

Een groot gedeelte van zijn patiënten zijn motorcrossers, een hele gedreven en leuke patiëntengroep. Dit heeft er toe geleid dat hij sinds 2015 als traumatoloog verbonden is aan de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging.

Gedurende zijn opleiding heeft  hij zich specifiek gespecialiseerd in aandoeningen van de knieschijf. Een onderwerp waarin hij zowel in het Radboud UMC als het Canisius ziekenhuis onderzoek verricht en binnenkort op zal promoveren.

In zijn vrije tijd doet hij aan schermen en wielrennen.  Hij woont in het leuke stadje Ravenstein met zijn vrouw en twee zoontjes.