• Orthopedie Nijmegen

Wat verstaan we onder een acute knieblessure?

Een acute knieblessure is een nieuw ontstaan letsel aan een knie binnen 6 weken na het incident. Dat kan komen door een val of ongeval, een misstap of een verdraaiing, soms tijdens het sporten, maar ook op het werk of in het verkeer. De knie zal pijnlijk zijn op de beschadigde plek en meestal reageren met zwelling. De knie is heel gevoelig en daarom zal de functie snel verminderen, net als de belastbaarheid.

Opgesplitst in verschillende aandoeningen

Het acute knieletsel moet opgesplitst worden in verschillende aandoeningen, zoals we daar hebben:

  1. Bandletsel; zijbanden, kruisbanden, posterolaterale en posteromediale hoekletsels
  2. Meniscusletsel, binnenmeniscus en buitenmeniscus
  3. Kraakbeenbeschadiging
  4. Slotknie door los stukje in de knie
  5. Botbreuken
  6. Kneuzing van de knie
  7. Wonden aan de knie, soms met ontsteking

Heeft u vragen, neem dan telefonisch contact met ons op!

Acute knieblessure

Orthopedie Nijmegen helpt u graag

Wij hebben deskundige artsen in huis die, uiteraard, alleen werken met de nieuwste technieken. Mochten oefentherapie, pijnstillers of andere hulpmiddelen er niet voor zorgen dat de pijn in de hand/pols of elleboog weggaat? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen u door een persoonlijk traject van onderzoek en behandelingen, dat aansluit bij uw wensen. Samen met u bekijken we welke behandeling het best bij u past, dit kan een niet operatieve behandeling of operatieve behandeling zijn.

Advies nodig over een acute knieblessure?

Heb je vragen over een acute knieblessure of andere aandoeningen? Grote kans dat onze specialisten het kunnen beantwoorden. Neem gerust contact op met ons!