Siebren Tigchelaar gaat promoveren

Op vrijdag 17 november 2017 promoveert Siebren Tigchelaar met zijn proefschrift “Patellofemorale aandoeningen”.

Promoveren Siebren Tigchelaar

Promoveren Siebren Tigchelaar

Op vrijdag 17 november 2017 promoveert Siebren Tigchelaar met zijn proefschrift “Patellofemorale aandoeningen”. Siebren deed jarenlang onderzoek rondom patellofemorale klachten: klachten in en rond de knieschijf. Dit kunnen pijnklachten zijn, maar soms ook instabiliteit (het gevoel dat de knieschijf uit de kom gaat). Patellofemorale klachten komen veel voor in de puberteit en vaker bij vrouwen dan bij mannen.

In zijn proefschrift besteed Siebren aandacht aan de huidige inzichten rondom de behandeling van deze klachten. Hij onderzocht of je aan de hand van een röntgenfoto specifieke afwijkingen aan het kniegewricht van deze patiënten kunt zien. Daarnaast bekeek hij hoe je met een MRI scan van de knie de diagnose kunt stellen. Tot slot evalueerde hij met patiënten het resultaat van de operatieve behandeling  door middel van enquêtes en door het uitvoeren van radiologische en functioneel onderzoek bij patiënten.

 

Siebren sluit zijn promotietraject af met de openbare verdediging van zijn proefschrift. De vakgroep orthopedie is trots op zijn prestatie. Met de promotie van Siebren is onze kennis en expertise op het gebied van patellofemorale klachten weer verder uitgebreid!