Wat is een pees/slijmbeurs ontsteking in de schouder?

Een pees is een verbinding tussen een bot en spier. Hierbij wordt de activiteit van de spier als ware overgedragen naar het bot. Naast pezen vindt u slijmbeurzen. Dit zijn een soort kussentjes die ervoor zorgen dat er geen wrijving ontstaat en de krachten opgevangen worden. Als de pees of slijmbeurs in de schouder ontstoken raakt, gaat bewegen moeizamer en krijgt u last van pijn.

Klachten bij pees/slijmbeurs ontsteking

Zoals hierboven staat zijn pijn en moeizamer bewegen de eerste symptomen op een mogelijke pees of slijmbeurs ontsteking. Bij een ontsteking van het slijmbeurs of de pees kan de schouder rood kleuren, opgezwollen raken en warm aanvoelen. Mochten deze symptomen overeenkomen met het gevoel in uw schouder, nodigen wij u graag uit voor ons schouderspreekuur om u zo goed mogelijk van de klachten te verhelpen.

  • pees en slijmbeursontsteking

Behandelingen van ontsteking

Een behandeling van de ontsteking aan de pees of het slijmbeurs is afhankelijk van de ernst van de klachten. In overleg met de schouderspecialist kan er gekozen worden voor een injectie, medicatie of fysiotherapie.

Heeft u nog vragen over een pees of slijmbeursontsteking?

Orthopedie Nijmegen (CWZ) heeft een team van orthopedische chirurgen en verpleegkundige specialisten. Heeft u vragen over een mogelijk peesontsteking of ontsteking van het slijmbeurs? Grote kans dat onze specialisten het kunnen beantwoorden. Neem gerust contact op met ons!