Uitbreiding expertise heupaandoeningen

Dr. E de Visser

Dr. E de Visser

Met de komst van orthopedisch chirurg dr. Enrico de Visser is de expertise op het gebied van heupaandoeningen in het cwz uitgebreid.

Jaarlijks krijgen tenminste 350 mensen met heupartrose in het CWZ een prothese volgens het succesvolle fast track principe. Lang waren er echter weinig operatieve behandelingen voor jonge mensen met (sportgerelateerde)heup aandoeningen.

Dr. de Visser heeft zich, naast een afgerond promotietraject in 2003 en al meer dan 10 jaar orthopedische werkervaring, de afgelopen jaren gespecialiseerd in afwijkingen van de heup van jong tot oud en de behandeling daarvan. Hij behandelt zowel kinderen als volwassenen. Op het gebied van heupafwijkingen bij sporters heeft hij een dusdanige expertise dat er patiënten vanuit heel Nederland naar hem verwezen worden.

Speerpunten binnen orthopedie Nijmegen

Speerpunten voor de vakgroep orthopedie in het cwz zijn o.a heupprothesiologie en sportproblematiek. Zijn aandachtsgebied binnen het cwz zal bestaan uit:
• Aangeboren en verworven heupafwijkingen
• Primaire heup prothese
• Revisies van Heup protheses
• Heup arthroscopie
• Chirugische Dislokatie van het heup gewricht
• Kinderorthopedie

Uitgebreide vakgroep Orthopedie

Met de komst van dr. de Visser bestaat de vakgroep orthopedie uit 7 orthopedisch chirurgen en 2 verpleegkundig specialisten. Hiermee bieden we een breed pallet aan orthopedische zorg van onderzoek tot behandeling, afgestemd op de zorgvraag van de patiënt. We streven hierbij naar korte wachttijden, vakkundige en persoonlijke zorg.