gewrichtsmuizen-knie

Wat zijn gewrichtsmuizen in de knie?

Wat zijn gewrichtsmuizen in de knie? Pijn in de knie kan verschillende oorzaken hebben. Mogelijk door een val, ongeluk of artrose voelt u pijn en/of kunt uw knie niet meer goed bewegen. Het is mogelijk dat u dan last heeft van gewrichtsmuizen in de knie. Dit zijn kleine stukjes bot of kraakbeen die afbreken in […]

Kraakbeenoperatie

Hoe wordt beschadigd kraakbeen geopereerd?

Heeft u last van kraakbeenletsel? Beschadigd kraakbeen of zelfs abnormaal kraakbeen leidt tot klachten bij bewegen. Vaak wordt die behandeld met fysiotherapie of zelfs met een injectie. Wilt dit geen oplossing bieden voor de klachten? Dan kan een operatie van het kraakbeen oplossing bieden.

knieprothese

Hoe wordt een knieprothese geplaatst?

Heeft u last van een versleten knie (artrose)? Dan kan er een kunstknie geadviseerd worden vanuit uw arts of verpleegkundig specialist. Tijdens de operatie van een knieprothese wordt het beschadigde kraakbeen vervangen door kunststof schijven en metalen delen. Door middel van een scharnier kan de knie weer natuurlijk en pijnloos bewegen.

Keuzehulpmiddel voorste kruisband

Keuzehulpmiddel behandeling gescheurde kruisband

Heeft u een letsel aan uw voorste kruisband? Dan heeft u waarschijnlijk al veel gelezen over de verschillende behandelmogelijkheden. De hoeveelheid aan informatie maakt het maken van een keuze niet bepaald makkelijk en dat snappen wij helemaal! Daarom helpen wij graag bij het maken van de juiste keuze voor een behandeling.

Expertisecentrum patellofemorale aandoeningen

Expertisecentrum voor patellofemorale aandoeningen

In december 2018 heeft orthopedie Nijmegen de officiële benoeming gekregen als expertisecentrum binnen de STZ (samenwerkende topklinische ziekenhuizen) voor patellofemorale aandoeningen. Bij patellofemorale aandoeningen heeft de patient klachten van instabiele knieschijven of gaat de knie regelmatig uit de kom.

patellofemorale aandoening

Orthopeden in internationaal boek over patellofemorale aandoeningen

Tijdens Europees orthopedisch congres 2018 in Glasgow verzorgde dr. Tigchelaar en dr. Koëter enkele presentaties over patellofemorale aandoeningen voor collega’s. Nu is hun expertise ook terug te lezen in een internationale boek over deze aandoeningen.

Operatie voorste kruisbandreconstructie

Wat gebeurt er bij een operatieve voorste kruisbandreconstructie?

Bij een kruisband vervangende operatie (kruisbandreconstructie) kunnen we met vaak een klein sneetje van een paar cm en enkele steekgaatjes uw oude kruisband verwijderen en een nieuwe kruisband plaatsen. Het lukt vaak niet om een kruisband weer te hechten en de resultaten op de lange termijn zijn eigenlijk vooral goed bekend na een kruisband vervangende operatie.

Door knie zakken

Waarom zak ik telkens door mijn knie?

Door de knie zakken is iets wat iedereen wel eens overkomt. U loopt of beweegt en plotseling zakt u door uw knie. Bij sommige mensen komt dit veel vaker voor en geeft het klachten. Het komt vaak voor bij aandoeningen als artrose of een meniscusletsel, maar het kan ook andere oorzaken hebben.

Gescheurde kruisband

Wat is een gescheurde kruisband?

Als uw kruisbanden zijn gescheurd is er eigenlijk altijd wel een ongeluk gebeurt, waarna uw knie direct (binnen een half uur) dik wordt. Dit komt doordat de kleine bloedvaten in uw kruisband mee gescheurd zijn en een bloeding in uw knie geven.

Kijkoperatie knie

Wat gebeurt er bij een kijkoperatie van de knie?

Bij een kijkoperatie kan de orthopedisch chirurg in het gewricht kijken en vaststellen wat er mis is in de knie: bijvoorbeeld beschadiging van de meniscus, kraakbeen of kruisbanden, losse stukjes bot of kraakbeen of slijmvliesontsteking. Als het mogelijk is wordt ook direct een behandeling uitgevoerd om uw klachten te verhelpen. Dit kan bijvoorbeeld wanneer er een scheur in de meniscus is, de orthopedisch chirurg verwijdert dan direct het beschadigde gedeelte van de meniscus.